Now Playing Tracks

Allahuakbar.
Allahuakbar.
Allahuakbar.

Dari Dia kita datang, pada Dia kita kembali.

Let us pray for both. Umat Islam di uji di bulan Ramadhan. Sungguh kita manusia yg sangat kerdil, sungguh Allah yg Maha Berkuasa.

Ya Allah — ku mohon pengampunan dari Mu, ku mohon keredhaan Mu.

Allah punya perancangan.
Allah Maha Mengetahui.

Deepest condolences.
#prayforGAZA #prayforMH17

During Ramadhan, ada Tadarrus. Yg boleh baca, baca lah, yg uzur ko hengat ko boleh sesuka hati bantai nasik goreng kamphhoongg??!? Hahaha, yg uzur baca la tafsirnya. Semalam bawak yg kecik. Baca punya baca tak paham daaaa….bahasanya indonesia donnkkk…koqqq pusinggg kepala sihhh…so gigih la bawak yg besau nauu ni. Ni yg macam nak beli Tafsir Quran yg warna warni karrerr full tuhhh…mana…mana nak beli…??? Sbb dia nipis and ringan sikit kot…apapun hari ni semangatttt sbb bawak yg beso, tulisan pun besooo…kang baca sure kembang kempis hedonkk aku sbb bangga aku punye paling besooo aaaaahhhahahaha…boleh gitu…? Nak baca ke nak bangga ni pompuann??? Ok dah diammmm…dah start baca tazkirah n doa dah tu…have a productive day everyoneeee! #hanazery (at Chinatown, Kuala Lumpur)

To Tumblr, Love Pixel Union