Now Playing Tracks

Ohhhoiiiii!
Hari ni gi keje hidung kembang kempis. Ada boipren bagi tudung bawwwuuuuu!!!

Hafiy Hamdany.

He always wanted me to wear hijab, back then. He said, “ibu cantik, tapi pakai tudung laaagi cantik…” He’s more than happy when he saw me out wearing hijab. He said “…ibu keluar pakai tudung? Cantiknya ibu pakai tudung, abang sayang ibu…”

Last night he gave me this square hijab. He said that he actually saving his pocket money to buy this! Subhanallah. Ibu doa abang dikurniakan syurga yang indah, anak. “Ibu cantik pakai warna purple…” Teary eyes. Tapi aku relax je tunjuk macho. “Ok, tq, tapi lepas ni kumpul duit jangan beli lagi apa2 hadiah utk ibu, belajar pandai2, hormat ibu bapa pun hadiah jugak…” “…tapi nanti kalau abg ada duit abg beli benda merepek…” “…ok lah macam tu beli tudung utk ibu ok je, dapat pahala…”

Nasib kaulah dapat ibu gila.

Gila tudung.
#hafiyhamdany #thezerys #hanazery

It’s our first time, indeed. First time watching a movie — just the two of us, just us. Our first movie together was after we got married and i was 2-months pregnant. Tak aci la kan, tu dah kira 2 + 1…hehe. We haven’t got the chance to go for a date like this back then.

Sebenonye semalam gi daftar darjah satu utk Rayyan. Dah tu kena carik lah post office bagai nak beli setem namposen ngan nak renew roadtax motor. Paling dekat — sunway pyramid. Bukak pun ikut shopping complex punye timing. Nak gi keje guane gitu? Dua2 ekor terkandas lantas melampiaskan nepesu lapo kebulur tahap gaban kat kepci. Breakfast la dulu sementara tgu post opis bukak.

Lalu — eh, hari ni hari rabu, tiket wayang murah kan? *angkat kening* toing toing…

Jom…nak?

Maka begitu la ceritanya. Kitorang tak romantik pun.

We’re just being there for each other. That’s really matter.
#tenyears #husbandandwife #datinglasangat #firstmovie #thezerys #hanazery

Doa. Kami tak putus berdoa.
Dalam keadaan macam ni mama lah yg juga kami risaukan.
Genang air matanya.
Risau. Sedih. Sunyi.
Maka, kami adik beradik buat bacaan Yassin lepas maghrib semalam. Khas utk papa, niat kami, yg tak dibenarkan langsung bermalam dan menjaga papa di hospital, maka, ini lah hadiah kami utk nya.
Rezeki Haji Idris, rupanya masjid dekat ni ha, buat solat hajat juga. Syukur! Jam 4 pagi tadi dpt berita papa dah pindah katil, dah stabil. Jam 9 pagi, tukar wad pula. Dah boleh makan bubur. Lega.
Terima kasih wahai semuanya. Doa kalian juga.
Hanya Allah sahaja balas jasa kalian.

Ya Allah.
Permudahkanlah.

Speechless. Aku takde words. First time kena. Dia sihat. Tak pernah sakit. Tak pernah warded. Received a call at 1.54am. Heart attack. Allah. Semoga baik2 sahaja semua.
آمِيّنْ… يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّن (at Jabatan Kecemasan Hospital Kuala Lumpur)

Hari tu ada org tegur saya.
“Awak pregnant ke…?”
“Takde lah, hihi…” Sambil muka dia berkerut tanya saya semula…
“Ye ke…?!?!”
Mungkin dia x boleh saya jumpakan dgn bapak saya…
Nanti bapak saya kecik hati… :/

To Tumblr, Love Pixel Union